Året som gått

Vi vill börja med att önska er alla en god fortsättning, och vi gissar att ni liksom vi hoppas på ett bättre 2021 än 2020.

Våren 2021 har vi som ambition att kunna välkomna er besökare åter till Fagerås, dock under förutsättning att det inte strider mot några restriktioner eller rekommendationer. Detsamma gäller vårt våffelcafé. Här på hemsidan kommer vi att informera mer när vi närmar oss påskliljesäsongen.

I oktober 2020 lämnade vår pappa Arne oss, några dagar innan sin 90årsdag. Arne är mannen bakom påskliljorna och rhodedendronen i Fagerås, och det är med en stor saknad vi kommer att förvalta hans arv.

Vi har ni kommit en bit in i juni och våra rhodedendron börjar blomma fint nu. Vissa buskar är fullt utslagna, medan vissa fortfarande har knopp. Så vi kan varmt välkomna den som även lockas av de backe rhodedendron-blommorna.

Vi ser dock att rhodedendronen i år (tvärtemot årets påskliljor) inte riktigt bär samma rikliga mängder blommor som när det är som mest. Här kommer smakprov hur det ser ut i Fagerås idag (9 juni).

Juni 2020 – Rhododendron

De senast dagarna ha varit varma!Nu börjar vi se att rhododendron börjar slå ut. Än så länge har vi en liten stund kvar innan de är i full blom. Om ni vill ringa så hänvisar vi er att ringa på kvällstid.

April 2020 – full blom!

Solen och värmen tycker våra blommor om, de senaste dagarna har det exploderat i Fagerås! Vi har nu ca 80% utslagna blommor.

Vill ni se Fagerås i all sin fulla prakt är det nu dags att packa matsäcken och göra en utflykt till de djupa skogarna i södra Västergötland!

April 2020 – Nu blommar det!

Med sol kommer det blommor! Vi uppskattar nu att vi har 40-45% av våra blommor utslagna. Så dags att börja leta lucka i kalendern för en utflykt ut i naturen! Värt att nämna igen är att vi inte kommer att ha vårt våffelcafé öppet, så ni som längtat efter våra berömda våfflor får vänta till nästa år. Men blommorna blommar fint i år!

April 2020 – Annandag påsk

Nu börjar det närma sig. Idag uppskattar vi att 20-25% av alla blommor har slagit ut. Om kommande vecka blir solig så tror vi att helgen vecka 16 han vara startskottet för säsongen 2020.

April 2020 – Långfredag

Glad start på påskhelgen!

Man kan ju tro att det nu borde vara full blom, i och med våra blommors namn. Tyvärr är så inte fallet. Vi ser dock hur blommorna växer och frodas och som väderläget ser ut nu så tror vi att prime time kommer infalla om 1-2 veckor.