De senaste dagarnas solsken har gjort att påskliljorna har slagit ut med rekordfart! I skrivande stund uppskattar vi att 30% av blommorna har slagit ut.

Från och med torsdagen den 26 april kommer våffelcaféet att vara öppet dagligen 9.30-18.00.

Nu händer det!

Med solen och värmen börjar de första blommorna i Fagerås att slå ut. Vi uppskattar att 2-3% av alla blommor nu är utslagna!

Vårvärme

Nu i dagarna har vi äntligen fått lite vårvärme och -sol! Med det börjar även våra påskliljor att på riktigt leta sig upp ur jorden. Utifrån rådande väder uppskattar vi att blomningen kommer att ta fart på riktigt kring den 1 maj. Vi rekommenderar er att hålla ögonen på vår blomningsprognos för att få full koll på när säsongen drar igång och det är som bäst läge att planer in ert besök.

 

Glad påsk!

Här kommer en påskhälsning från oss i Fagerås. Vi börjar nu se att våra blommor börjar känna att våren närmar sig.

Vinter

I år kom vinter till Fagerås med besked. Sedan slutet av februari har vi haft ordentligt med snö!

Annat än påskliljor

Som vi tidigare skrivit om så har rhodedendronen börjat blomma. Så vi släpper en bildbomb över hur det nu ser ut i Fagerås. 

På gräsmattan vid boningshuset blommat även vårt guld regn för fullt!


När våra påskliljor har blommat över börjar kort därpå blommorna på rhododendronen blomma! På allmän begäran kan vi nu meddela att den tiden är inne. På inget sätt kan de rhodedondronbuskar vi planterat mäta sig med antalet påskliljor, därför håller vi varken våffelcafeet eller dess faciliteter öppet. 

Tack för i år!!

Igår den 14 maj stängde vi igen våffelcafeet för detta året. Vi uppskattar att 50% av påskliljorna nu är överblommade, självklart kan ni fortfarande besöka Fagerås men glöm då inte att ta med eget kaffe!

Slutet börjar närma sig

Sedan helgen den 6-7 maj ser vi att de blommor som slog ut tidigt på säsongen har börjat att vissna och blomma över. Dock varierar blomningen av de olika sorterna mycket så än finns det blomsorter som fortfarande står i full blom.

Dock kommer vi att reducera våffelcaféets öppettider till 9.30-18.00 från och med 10 maj. Avvikande öppettider även 13 maj då vi stänger kl 16.30.

5 maj

Nu ser vi att blomningen är på topp! Vi uppskattar att det nu är 90% utslaget. Så passa nu på att komma och upplev blomsterhavet i Fagerås!!