Fagerås

Gården

Fagerås är en gård som hittar i skogen mellan Västergötland och Småland. Här föddes 1930 Arne Andersson, mannen bakom det ni idag kan uppleva hos oss. 1955 övertog Arne och hans hustru Birgit gården av Arnes föräldrar. De bedrev under många år både jord- och skogsbruk. 1978 kom Arne över ett antal lådor avdrivna påskliljelökar som han planterade vid den gamla smedjan på gården. Resten är historia. Idag breder blommorna ut sig över 12 tunnland (60 000 m2) i gärdena kring gården.

Den uppmärksamma besökaren noterar även de 1 500 rhododendronbuskarna som är planterade i omgivningen kring gården. Rhododendronblommorna blommar först några veckor efter påskliljorna, men vi väkomnar er även att besöka Fagerås under den perioden. Ni finner löpande information här på hemsidan om blomningsläget för både påskliljorna och rhododendron.

I oktober 2020, några dagar innan hans 90års dag lämnade Arne oss. Idag drivs och förvaltas påskliljorna i Fagerås av Arne och Birgits dotter Mona.

Caféet

Inte heller våren 2022 kommer vi att kunna hålla vårt våffelcafé öppet.

Däremot rekommenderar vi er att packa med en fikakorg till Fagerås. Vi har stolar, bord och bänkar utställda både på gården och utmed promenadstråket bland blommorna.